applex.se


Statistik över solskador

December är kommen och alla som har en möjlighet rymmer söder ut eller öster ut. Solen hägrar och alla vill få den där lilla ljusbruna soltouchen som gör att fräschören återvänder. Glåmig hy är varken upphetsande att se på eller att uppleva. Men det gäller att vara försiktig med de starka strålarna då de inte är utan risk med tanke på all hudcancer det pratas om i nyheter och på tv. Hur många det egentligen är som blir påverkade av äkta cancer är svårt att säga då denna statistik (se officiell lista) ligger under patient försäkringslagen och skyddas av anonymitet och sekretess. Oavsett officiell statistik så är det flera tusen som dör i Sverige varje år och det gör att solen både är en räddare och en förstörare. Hur som helst så är det skönt och tar man det bara lite försiktigt så är det förmodligen mer positivt än negativt.

Comments are closed.